maandag 26 april 2010

WIDE @ Chennai

En is dat snel of niet!

Vanuit ons kamertje in het 'The Park' hotel te Chennai. Met een blikje cola uit de minibar van 180 Rs waar je op straat 15 Rs voor betaald. Dure, exclusieve shit. Helemaal mijn ding haha! Dat had ik alweer een tijdje moeten missen, die westerse vanzelfsprekendheden. Fris bed, schone shirts, aangenaam temperatuurtje. Even letterlijk geen zweet onder de neus. Wel vaag trouwens zo'n hotel in het midden van de stad waaromheen de rest gewoon echte typische India is. Fascinerend om van de ene wereld de andere in te stappen en andersom. Met hetzelfde gemak. Maar goed, das dus even lekker. Vooral na een gigantisch drukke dag van de dag van gisteren. Zondag. Het uitje met Kumari & fam. Daaaaaammmmnnnnnnn wat is dat een onderneming om met 36 man een trippie te plannen. Maar het is gelukt!!! We hebben een hoop gelukkige koppies mogen zien en daar is het natuurlijk allemaal om te doen.

De tour (met een door ons (J&G) gehuurde bus) was een dagje Chennai. Inclusief bird sanctuary, dierentuin (Arignar Anna Zoological Park) en natuurlijk het strand. Iets waar het overgrote deel van de kinderen nog nooit geweest was. En op de heenweg zag je de ogen al bijna uit de kassen rollen van verbazing. Verbazing van onder andere overvliegende vliegtuigen. Die kennen ze alleen van de tv. Helemaal hyper bij het zien en horen van zo'n ding. Geniaal. Na zo'n 2 uur boeken in het busje was onze eerste stop dus de bird sanctuary, een prachtig stukje natuur met ko-le-re veel 'storks' (grote vogels) maar dat was het dan ook. Prachtig om te zien hoor maar meer zoiets van ja mooi. Mooi ja. Ja. Ziet er mooi uit. Niet echt van dat je denkt van JA. Dat is nou echt iets waar we speciaal voor hadden moeten omrijden. Maar het was zeker mooi. Na een kwartiertje hadden zelfs de kinderen wel weer genoeg van die vogels en konden we koers zetten richting de dierentuin. Ja ja, als je mij een tour laat organiseren zit er natuurlijk altijd een dierentuin bij. Ha! Maar deze hadden we achteraf gezien misschien beter kunnen skippen. Wat een ongelooflijke hitte daar zeg. Niet. Nor. Maal. Niet normaal. Het was kruipen van schaduw naar schaduw en daar dachten de dieren waarschijnlijk precies hetzelfde over want er was niet veel meer te zien dan een hijgende tijger kop ergens 100 meter verderop achter een dor stukje gras. Ik scheur er nu trouwens als een gek doorheen en beknopter kan ik het denk ik niet vertellen maar de details volgen later nog wel. Ik zat er daar een beetje doorheen. Mede door een aantal typische Indiër acties die soms gewoon echt totaal niet te volgen zijn. Ik begin inmiddels een redelijk stabiel / gegrond & compleet beeld te krijgen van de voor mij stereotiep Indiër. Zonder vreselijk bevooroordeeld te zijn. Maar deze profielschets zal ik later nog eens verder uitdiepen.

Strand! Tegen het einde van de middag rond een uurtje of 4 kwamen we aan bij het strand & toen gingen de kids écht helemaal los. Van de 30 kinderen waren er 27 die het strand nog nooit in hun leven gezien hadden. Moet je je voorstellen... echt prachtig. Met blote voeten voelen hoe dat zand tussen de tenen door kruipt en daar waar de golven verdwijnen in het zand graven om te zien waar ze gebleven zijn. Echt geweldig om alle kinderen daar bezig te zien. Het was feest!

Naar YouTube een klein impressie filmpje geupload gemaakt door die kleine. Op het einde van dit filmpje nog een kleine indruk van de toch nog steeds wel surrealistische ervaring van mensen die je aanzien als beroemdheid. Dat is in Chennai toch eigenlijk nog wel het meest heftig.

Tot over een paar dagen vanaf the Andaman Islands!

4 opmerkingen:

  1. Hoi Jonne en Gaby,

    ik ruik die heerlijke schone lakens al! Kunnen ons zo goed voorstellen dat jullie hier van genieten! En dan morgen naar dat andere superdeluxe hotel. Geweldig. Ook gaaf dat Henk jullie heeft gesponsord!Het filmje geeft echt een leuke indruk. Wat een drukte en plezier en wat een verschillende belevingen zie je bij de kinderen!

    Als het goed is hebben jullie inmiddels Henk ontmoet. We hopen dat jullie, ook al is het maar kort, veel plezier aan elkaar beleven.

    Kus

    Hester en René

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hoi allebei!
    net even gebabbeld met jullie en henk. leuk!
    voor morgen een goede vlucht en een heeeeele fijne vakantie op dat prachtige eiland.
    dikke,dikke kus, moesie.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat heerlijk om de kinderen weer eens te zien en frappant dat ze het hele fenoneem zandstrand/oceaan nooit eerder hebben meegemaakt en dus ook wat onwennig spelen.
    Ja, die rol van Hollywood actor, daar krijgt Jonne ook geen genoeg van LOL, 'This is my wife' ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hey Jonne & Gaby

    Heb zojuist wat foto's van Kumari doorgestuurd gekregen van jullie Chennai tripje. Ik werd zo ontzettend blij van het zien van al die gelukkige kindjes! Dank jullie voor het uitstapje met de kinderen (en meeliftende payment boys) ZO GAAF !!

    BeantwoordenVerwijderen